2015. január 30., péntek

33. versem: Magány

Magány


Reszketve egy szikla peremén állok,
Miközben sírva a nevedet kiáltom.

Mondd, ugyan szeretsz-e még?
Mondd, harcolnál-e szerelmemért?

Vajon fontos vagyok, vagy csak úgy mondod?
Vajon én vagyok a legbosszantóbb gondod?

Remegő szívemet tartod a kezedben,
Remegve várja, hogy azt mondd: "Szeretlek!".

Neked van egy mindent elsöprő szenvedélyed,
De kérdezem: "Mindebbe én is beleférek?"

Mondd hát a választ, mire könnyezve várok!
Mondd hát, mi vagyok? Áldás vagy átok?

Suttogd nevemet a Holdfényes éjszakán!
Suttogd, mire hajnalodik, s kivirul a látóhatár!

Miért nem szólsz? Miért nem érintesz?
Lelkeink között nagy falat építesz?

Miért? Mondd, miért nem szeretsz már?
Szádhoz miért nem engeded közel a szám?

Remegő szívvel, s könnyező szemekkel gondolok Rád,
Szerelmem kötelét nyakamon viselve töltöm az éjszakát.

Te vagy az egyetlen, szívem legnagyobb darabja.
Őszintén szeretlek! Kérlek, ne hagyj magamra...


/ 2015. 01. 30 /

32. versem: Mindennél jobban, Örökké szeretlek!

Mindennél jobban, Örökké szeretlek!


Fájdalommal teli minden óra, perc és pillanat,
Ha nem látom arcodat, s nem hallom hangodat.

Egyedül vagyok! Senki nincs mellettem.
Egyedül vagyok! Könnyes a szemem.

Magányos szívem Hozzád húz,
Magányos lelkem is Feléd nyúl.

Szívem összeszorul: Rád gondolok!
Szívem belesajdul: hiányzol nagyon!

Te vagy az, kiért életemet áldozom.
Te vagy az, kinek szívemet átnyújtom.

Vár majd Rád egy új, szebb, s jobb élet.
Vár majd Rád egy látomás a kék égen.

Egy közös kép, s egy rövid üzenet:
"Mindennél jobban, örökké szeretlek!"


/ 2015. 01. 30 /

2015. január 27., kedd

Zoey - Életem egy blogba vésve (51.rész)

51. rész
A nagy találkozás


A Willel való randin - ami nem is volt randi - nagyon jól éreztem magam. Sokat beszélgettünk és nevettünk. Azóta is naponta beszéltünk jó néhány óra hosszát telefonon és facebook-on vegyesen. Hamar elérkezett a téli szünet, amit Gibsoniában töltöttem mamáéknál a családdal.
Idő közben Tyler összejött egy Destiny nevű lánnyal és nagyon jól néznek ki együtt. Szerencsére Castiellel nem találkoztam az idő alatt, mít otthon voltam, Kathlynnel pedig azóta se beszéltem. Egyre kevesebbet beszélek Valerievel és Fayjel, na meg ugye a többiekkel is. Tudom, hogy ők is rengeteget tanulnak főleg most, hogy itt a félév. Nálunk is mindenki gőzerővel tanult a jobb jegy reményében.
Willel megbeszéltük, hogy nem erőltetjük a dolgot. Nagyon kedveltem, de mégsem volt meg az a plusz, ami miatt belemennék egy kapcsolatba. A tavasz első napján, március 1-jén hatalmas meglepetés ért, ugyanis délután éppen telefonon beszéltem Willel, amikor:
- Egyébként... összejöttem valakivel. - nyögte ki halkan a fiú. Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Váratlanul ért, de végül is örültem a hírnek.
- Komolyan? - pislogtam nagyokat, mégis boldog volt a hangom. - Ennek örülök! Gratulálok! - vigyorogtam, mintha csak én találtam volna valakire.
- Köszi. - tuti, hogy zavarba jött!
- Na ééés? Ki az a lány? - tudakoltam huncut hangon. - Mesélj! Mesélj! Mesélj! - utasítottam.
- Hope-nak hívják. - csend állt be. Ennyi? Komolyan ennyivel akarja kiszúrni a szemem? Csak a neve? Most ugye nem gondolja komolyan?
- Tovább! - mondtam határozottan. - Ugye nem gondoltad, hogy csak a neve érdekel? - kuncogtam, miközben hanyatt dőltem az ágyamon.
- Valahogy sejtettem, hogy nem csak az. De kíváncsi voltam meddig bírod. - na szééép. - De hát mire vagy kíváncsi? Barna a haja, a szeme, gyönyörű, vicces, fantasztikus és …
- És belezúgtál. - kezdtem el kacagni. Furcsa volt egy fiútól hallani ilyen „beszámolót”.
- Ig... igen. - vallotta be.
- Örülök! - mosolyogtam. - Tényleg!
- Köszi. - mosolygott. - Na és te hogy állsz fiú ügyben? - kérdezősködött.
- Szokásosan. - nevettem kínomban és a szabad bal kezemet az arcomra raktam.
- Biztosan lesz neked is valaki. - biztatott.
- Hát, nagyon remélem! - mosolyogtam, és arcomról levéve a kezemet a fehér plafonomat kezdtem el bámulni. - Viszont... - fordultam a hasamra. - Annak örülök, hogy te megtaláltad Hope-ot. - mosolyogtam. - Mesélj még rólaaa! - húztam el az utolsó szót, hátha jobban hatok így rá.
- Mi érdekel? A hobbija? Vagy mi?
- Az is. - fordultam vissza a hátamra. Így valahogy kényelmesebb volt feküdni.
- Hát táncol, meg zenekarban is játszik, mint klarinétos. Meg tudod mi a legjobb benne? - tett fel egy találós kérdést, amire nekem egyetlen válasz jutott csak eszembe:
- Hogy szeret téged? - tettem fel a számomra már egyértelmű választ.
- Pontosan! - vágta rá, majd mindketten elnevettük magunkat.
Csak pár percet beszéltünk, utána leraktuk mert ment tanulni.
- Nekem is ideje lenne tanulnom. - gondolkoztam. - De nem akaroook! - hasaltam vissza az ágyra, fejemre téve a párnámat. - Ki a...? - furcsálltam. Csörgött a telefonom. Egy olyan ember neve íródott ki a képernyőre, akivel már jó néhány hete beszélgetek. Egy facebook-os csoportban ismertem meg. A neve pedig Melissa Preston.
- Szia Lis! - köszöntöttem vidáman a lányt. Nagyon jókat tudtunk mindig beszélgetni és szinte a kishúgomként tekintettem rá. Amúgy kiderült, hogy majdnem egy idősek vagyunk, csak ő májusi születésű én meg előző év szeptemberében születtem. Szóval a lényeg, hogy jól elvagyunk!
- Na szia Zoey. Zavarlak? - kérdezte. De mivel annyira nem tudnék úgyse belemerülni a tanulásba...
- Dehogy! Mesélj, mi újság? - ültem az ágyam szélére törökülésben.
- Tudod, hogy van a blogom. - kezdett bele. - Van egy új rész, de tudod milyen a helyesírásom... Szóval... átnéznéd nekem? - bújt ki a szög a zsákból.
- Igen! - vágtam rá egyből. Imádom az oldalt, de annyira a helyesírási hibák nem vészesek. Azonban boldoggá tett, hogy megkért, ezért gondolkozás nélkül rávágtam válaszom.
- Nagyon köszi! - küldött egy puszit a mikrofonba. - Egyébként te hogy állsz a versekkel? - igen, szoktam verseket írni. Nem nagy valamik, igazából csak az érzéseimet adom ki olyasmi formákban, mint a versek vannak. Nekem is van egy weboldalam, amire fel szoktam rakni a legújabbakat, de most úgy nincs semmi ihlet.
- Nincs miről írnom, szóval most egy ideje már szünetel a dolog. - elszomorodtam. - Ha most mégis sikerülne egy verset összehoznom, a nagy semmiről írnék. - gondolkoztam.
- Jól van, jól van! - mondta valakinek, a telefonon kívül. - Figyi, Zoey! Tesóm kérdezi, hogy van-e olyan versed ami nincs fent a blogodon. Szívesen elolvasná azokat is, ha vannak. - mondta, én pedig meglepődtem.
- Van 1-2, de azok nem véletlen nincsenek fent sehol. - azok tényleg olyanok, amiket az asztalfiókon kívül más nem láthat! - De miért érdekli? Tetszettek neki amik fent vannak, vagy annyira rosszak, hogy az már vicces? - valahogy nem volt mindegy a válasz.
- Ez hülye kérdés volt! Hát persze, hogy tetszettek neki. Múltkor látta ahogy olvastam az egyiket és megtetszett neki. Aztán mondta, hogy küldjem el a linket és elolvasta a többit is. Remélem nem baj.
- Dehogy baj! - vágtam rá egyből. - Örülök, ha tetszettek. - mosolyogtam. - Nem is mondtad, hogy van lánytesód. Azt hittem csak két fiú van.
- Mert tényleg csak a két fiú van. Egy bátyám meg egy öcsém. A verseidet a bátyám olvasgatta. - lefagytam. Nem gondoltam volna, hogy pont a nagyobbik tesója fogja olvasni a verseimet.
- T-tényleg? - zavarba jöttem. - Izé... köszi. - mosolyogtam.
Még pár perc beszélgetés után egy találkozót beszéltünk meg szombatra itt Miamiban.
Másnap Fay-jel tudtam beszélgetni 2 és fél órán keresztül, de csak facebook-on. Ő is ismeri Melissát, és mivel amúgy is meg akart már látogatni, megbeszéltem vele is a szombatot, így ők is tudnak majd találkozni.
Szerdán egy új ismerősnek jelölésre kaptam fel délután a fejem, ahogy a facebook-on böngésztem. A családneve ismerős volt, viszont egy pillanatig nem tudtam hova rakni. Azonban gyorsan rájöttem, hogy kinek a kicsodája. Ő volt az a bizonyos személy, aki Lisnek a bátyja: Brad Preston. Be kell valljam, nagyon helyes. Igen, elkezdtem nézegetni a képeit, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy egyetlen egy képnél megálltam. Mosolyog. De az a mosoly egyszerűen... hát huhh. Komolyan mondom, hogy fogalmam sincs mennyi ideig néztem a képet, vagy szólt-e anyu, vagy akármi. Csak néztem a mosolyát és... megszűnt a világ. Ez már pedig így elég bizarr volt. Soha nem történt még ilyen, de ezt Lis se tudhatja meg, Brad meg aztán főleg nem. Végül eljutottam addig, hogy vissza is jelöltem. Ezen eset után egész nap csak Az a mosoly járt a fejemben. Estefelé fürdés után felmentem még egy kicsit facebook-ra. Váratlan üzenet fogadott.

Brad Preston: Szia
Brad Preston: Megkapom az asztalfióknak írt verseidet? :)

Mosoly... mosoly... mosoly... mosoly... MOSOLY!
Mi a fene történik velem???

Zoey Bale: Szia
Zoey Bale: Nem véletlen, hogy eddig egyedüli közönség az asztalfiók volt. :)
Zoey Bale: Nem lettek olyanok, hogy az ember szívesen mutogassa őket :)

Gondolom nem kell mondanom, de maximum két perc kellett, és már landoltak is nála a versek, az a szám szerint három darab. Na de a lényeg, hogy fogalmam sincs hogyan, de én személy szerint arra kaptam fel a fejem, hogy hajnali fél 2 van. Végig beszéltük az egész estét. Azt pedig, hogy „végig”, úgy értettem, hogy csak egy negyed órán keresztül nem beszéltünk, amikor 9 óra után elment fürdeni. De szerintem reggelig is simán tudtunk volna beszélni, ha nem kelünk mind a ketten korán. Ő 6-kor én pedig fél 7-kor, és bár nem voltunk olyan fáradtak, valamennyit csak kellett aludni suli előtt. A gép kikapcsolása után befeküdtem az ágyamba, de ahogy becsuktam a szemem egyből az a kép volt a szemem előtt, amin mosolyog. Én pedig... mosollyal az arcomon, így aludtam el.
Ezek után folytattuk a beszélgetést, és a minimum ameddig fent voltunk az az 1 óra volt, a maximum pedig a fél 3, szóval elég jól bírtuk. Bár mind a ketten majd elaludtunk a suliban, egyszerűen alig tudtuk abbahagyni a beszélgetést. Az iskolában is szünetekben – meg néha órán is, de anyának egy szót se! – folyton csak a telefont nyomkodtam. Megtudtam róla, hogy szeret sportolni, és nagyon jól kézilabdázik. Elküldte az egyik meccsét is, ami fent van az interneten. 31 gólból 11-et ő szerzett, szóval tényleg ügyes. Elsőre kiszúrtam a 6-os játékost, vagyis Őt. Sajnos egy picit sem értek ehhez a játékhoz, de nagyon erős késztetést érzek arra, hogy megtanuljam. Ezen kívül 192 cm magas, szóval nálam pontosan 30 cm-rel magasabb. Na meg annyi dolgot beszéltünk még, hogy azt most sok lenne felsorolni, szóval egyenlőre elégedjetek meg ennyivel.
Végre elérkezett azonban a várva várt szombat. Nagyon készülődtem, hiszem két barátnőm is meglátogat ma. Vonattal jönnek mind a ketten, csak más irányból. Fay vonata 13:05-re ér be, Lis-é pedig 13:16-ra van kiírva. Fay érkezése előtt negyed órával már ott ácsorogtam a váróteremben, és a táblát figyeltem. Várhatóan pontos lesz, aminek nagyon örültem.
Végre elérkezett az idő: Fay leszállt. Egyből drága barátnőm nyakába ugrottam, hiszen már nagyon hiányzott. Körmöt rágcsálva vártuk a másik vonatot, ami kivételesen 3 perccel még hamarabb is futott be, mint ahogy eredetileg ki volt írva. Fay egyből Lissa nyakába ugrott, amint a lány leszállt a vonatról. Én pedig csak ott álltam tőlük két méterre, utána pedig teljesen lefagytam, ugyanis...
- Zoey! Hoztam neked valakit. - kacsintott rám újdonsült barátnőm, majd fejével az éppen leszálló fiú felé biccentett, aki nem volt más, mint: Brad. Köpni-nyelni nem tudtam, csak nagyokat pislogtam ahogy mosolyogva sétál felém. Értitek: mosolyogva! Engem meg ne kapjon el az idegbaj, amikor már vagy negyed óráig olyan jól bírtam, hogy nem gondoltam a mosolyára. Erre itt van előttem, teljes életnagyságban, és Mosolyog!!! Éreztem, ahogy arcomat elönti az árulkodó pír. - Minden oké? Vörös az arcod. - állapította meg a számomra már egyértelmű dolgot Lis.
- Minden oké. Csak... megcsapott egy hideg szellő, meg kicsit fázok. - mondtam az első hazugságot, ami az eszembe jutott.
- Szia Zoey! - köszönt a fiú még mindig mosolyogva.
- Szia. - nyögtem ki ennyit, ő pedig közelebb hajolt és adott két puszit az arcomra. Én persze egyből viszonoztam, de csak utána esett le, hogy huhh. Gyorsan Lissa nyakába ugrottam, hogy ne bukjak le a vöröslő arcommal. Végül elindultunk és kezdetét vette életem egyik legjobb délutánja!


2015. január 26., hétfő

31. versem: Ördögöt az Angyalnak

Ördögöt az Angyalnak


Kis ördögöm, hozzád szólok!
Éjszaka, ha csak forgolódok
S nem talállak sehol magam mellett,
Szomorúság tölti el szívemet, s lelkemet.

Fontos személytől kaptalak!
"Ördögöt az Angyalnak?"
Jöhetnek a kérdések,
Egy szó a válasz a kérdésre:

"Szeretlek!" - suttogom halkan.
Reggel, este, s ha beköszön a hajnal,
Legelső gondolatom mindig csak Te vagy,
Az erőm örök forrása is csak Te vagy!

Kis ördögöm mondd meg annak, kitől kaptalak:
"Szeretem azt, ki egy Ördögöt adott egy Angyalnak!"


/ 2015. 01. 21 /

2015. január 6., kedd

VERSÍRÓK KLUBJA a facebook-on!

Kedves Olvasóim, Látogatóim!

Sajnos még most sem részt hoztam, viszont szeretnék megkérni minden olyan személyt, aki szeret verset írni, hogy csatlakozzon a most induló csoporthoz! Mindenki saját versét szeretettel várjuk. Van olyan versed, amit eddig senkinek nem mertél megmutatni és csak az asztalfiók látta? Most itt a lehetőség, hogy megmutasd egy olyan helyen, ami Érted van! Segítjük egymást: tanácsokkal látjuk el egymást és véleményezzük a versedet! Nem kell félni, nem harapunk.
Szóval ha szeretsz verset írni, látogass el hozzánk az alábbi linkre kattintva:

LINK

Mindenkit nagy szeretettel várunk! Csatlakozzatok!